Vältä kalliit lisäkustannukset vuokratessasi autoa

On olemassa monia hyviä vihjeitä, miten välttää kalliita lisäkustannuksia vuokra-autoa tilatessa. Olemme tehneet koosteen yleisimmistä ansoista, joita ihmiset kohtaavat tehdäksemme helpoksi välttää niitä seuraavalla kerralla, kun vuokraat auton. Kaikista tärkein neuvo on olla erittäin perusteellinen mennessä autonvuokrausyritykseen.

Vältä yhden suunnan vuokrauksia

Suurin osa vuokrafirmoista tarjoaa sinulle mahdollisuutta vuokrata auto yhdestä toimipisteestä ja jättää se toiseen. Tämä voi olla erittäin käytännöllistä, jos ajat paikasta toiseen. Vaikka voit hyödyntää tällaisen tarjouksen, yhden suunnan vuokraus maksaa usein paljon enemmän. Jos sinulla on mahdollisuus palauttaa vuokra-autosi samaan paikkaan, josta vuokrasit, se melkein aina kannattaa.

Jätä ylimääräiset varusteet välistä

Jos et ole innokas teknologian ystävä, jonka mielestä puolet ajamisen ilosta muodostuu sen teknisistä vempaimista, on hyvä syy valita auto ilman monia ylimääräisiä varusteita. Mitä enemmän teknisiä varusteita autossa on, sitä kalliimpi se on sinulle. Voit esimerkiksi olla valitsematta autoa, jossa on sisäänrakennettu GPS, jos sinulla on navigaatio-ohjelma puhelimessasi. Uusimmissa puhelimissa on sisäänrakennettu GPS, joten siinä on mahdollisuus säästää rahaa. Ota selvää, mitkä ylimääräiset varusteet ovat kalliita ja vältä näitä tarpeettomia lisätoimintoja.

Tarpeellinen vakuutus autoa vuokratessa

Harvoin on tarpeellista ottaa kaikki mahdolliset vakuutussopimukset, joita löytää vuokra-automarkkinoilta. Sinun täytyy tietysti varmistaa, että sinulla on tarpeelliset vakuutukset, kuten vastuuvakuutus. Jos sinulle kuitenkin tarjotaan ns. superkolarivakuutusta, kannattaa miettiä kahdesti. Tämä vakuutus antaa sinulle pienemmän omavastuun, jos joudut tilanteeseen, jossa joudut käyttämään muita vakuutuksiasi. Yleensä ainoat, jotka hyötyvät näistä vakuutuksista, ovat niitä myyvät ihmiset. Kun autonvuokrausyritys tarjoaa sinulle vakuutuspakettia, suosittelemme, että luet ajan kanssa ehdot ja edellytykset, ennen kuin allekirjoitat.

Valitse kiinteä hinta

Vuokra-auton hinnan muodostuminen vaihtelee yrityksestä toiseen. Osa tarjoaa kiinteää ajoetäisyyttä, kun toisissa taas maksetaan kilometrien mukaan. Osa yrityksistä saattaa huijata kierroslukumittareilla, joiden johdosta sinun pitää maksaa useammista kilometreistä kuin oikeasti olet ajanut. Sen takia: jos olet valinnut sopimuksen kilometrihinnan mukaan, suosittelemme sinua kuvaamaan auton ajokilometrit lähtiessäsi ja palauttaessasi auton. Varmista myös, että sopimuksessa lukee oikeat numerot. Näin varmistut, ettei sinua huijata. Valitessasi kiinteän ajoetäisyyden voit olla varma, ettei sinua odota epämieluisa yllätys palauttaessasi autoa.

Tankkaa auto ennen palautusta

Vuokrasopimus usein säätelee, kuinka paljon polttoainetta auton tankissa pitäisi olla palautuksen yhteydessä. Jos sopimuksessa sanotaan, että auton tankissa pitää olla tankki täynnä palauttaessasi autoa, tämän ehdon täyttäminen kannattaa. Jos et täytä tankkia ja tätä ehtoa, yritys usein veloittaa tankkauksesta ylimääräistä. Toisin sanoen olet vaarassa menettää paljon rahaa, jos et pysähdy bensa-asemalla ennen palautusta. Se on kaiken kaikkiaan ylimääräinen kustannus, jonka voi helposti välttää. Huomioi läheisin bensa-asema, kun haet auton. Sen takia on helppoa löytää sinä päivänä, kun auto pitää palauttaa.

Ole ajoissa

Tämä voi olla itsestään selvä neuvo, mutta se silti kannattaa mainita. Kun olet varannut vuokra-auton ennalta, on hyvin tärkeää, että olet täsmällinen hakuajan kanssa. Osa ihmisistä on myöhässä tullessaan kokenut tilanteen, että heidän varaamansa auto on vuokrattu muille. Jos olet myös maksanut auton ennakkoon, voi tulla kokemuksesta tulla hyvin surkea. Jos tapahtuu jotain, joka aiheuttaa myöhästymisen, suosittelemme sinua välittömästi soittamaan yritykseen ja informoimaan tästä asiasta. Vielä tärkeämpää on, että palautat auton ajoissa. Jos olet myöhässä, voit joutua maksamaan kalliin sakon.