Autovuokraamo Nizza

Nizza on kaupunki, joka täytyy kokea! Ihmiset, jotka haluavat kokea matkallaan jotain hiukan erityisempää, ovat pitkään suosineet tätä glamourin täyteistä kaupunkia, joka sijaitsee Ranskan etelärannikolla. Nizza sopii kuitenkin hyvin matkailukohteeksi myös tavallisemmillekin turisteille. Tästä kaupungista löytyy kaikki: on aurinkoa, rantaa ja sinistä merta, kiehtova vanha kaupunki, houkuttelevia toreja ja upeaa arkkitehtuuria. Täällä voit todella upota Ranskan Rivieran tunnelmaan!

Nizzan väkiluku on noin 350 000, ja se on Ranskan viidenneksi suurin kaupunki. Jo 1600-luvulta lähtien kaupunki on ollut suosittu kohde leudon ilmastonsa ja näyttävien maisemiensa johdosta. Tuolloin varakkaat englantilaisperheet alkoivat talvehtia Nizzassa. Pääbulevardi upeine merimaisemineen jopa nimettiin näiden englantilaisten mukaan: “Promenade de Anglais”, englantilaisten bulevardi. Nizza ylpeilee sillä, että se on toiminut inspiraation lähteenä monille nimekkäille taiteilijoille, kuten Henri Matisselle ja Marc Chagallille. Nykyään Nizzassa on useita näiden taiteilijoiden mukaan nimettyjä taidemuseoita.

Noin 5 miljoonaa ihmistä vierailee Nizzassa joka vuosi, mikä ei ole lainkaan yllättävää. Kaupungin lempinimeksi on annettu “Nice la Belle” eli “Kaunis Nizza”. Matka Nizzaan jättää sinulle mieluiset muistot sekä kaipuun palata takaisin.

Nizzan lentokenttä

Nizzan lentokenttä “Nice Côte d’Azur” sijaitsee 7 kilometriä Nizzasta lounaaseen. Lentokenttä on Ranskan kolmanneksi suurin, ja se toimii koko Côte d’Azur -maakunnan päälentokenttänä.

Autonvuokraus Nizzassa

Nizzassa matkaillessasi voit vuokrata auton useista paikoista. Tekemällä varauksen etukäteen voit ottaa auton käyttöösi heti lentokentältä tai vaihtoehtoisesti noutaa sen jostain eri puolilla kaupunkia sijaitsevista pisteistä. Suositeltavaa on varata auto etukäteen suoraan autovuokraamoista tai esimerkiksi vertailusivuston, kuten sivustolta Hertz. Suurin valikoima autovuokraamoja, kuten Hertz, Europcar, Avis, Budget, löytyy heti lentokentältä. Niiden toimipisteet sijaitsevat sekä 1- että 2 -terminaalissa. Auton palautuksen voi tehdä kentällä sijaitsevaan yleiseen autovuokrauskeskukseen.

Jos haluat viettää Nizzassa muutamia päiviä rennosti ennen auton vuokraamista, voit yhtä hyvin noutaa vuokra-autosi ydinkeskustasta joko junalla liikkuen tai oikeastaan mistä päin tahansa kaupunkia. Löydät tunnetuimmat autovuokraamot myös keskusta-alueelta. Koska Nizza on suosittu lomakohde, on suositeltavaa varata auto hyvissä ajoin etukäteen. Näin saat varmistettua itsellesi haluamasi auton parhaaseen mahdolliseen hintaan.

Tutustu Ranskan Rivieraan

Nizza on täydellinen tukikohta Ranskan Rivieraan tutustumiseen. Se on kaunis alue, joka seurailee rantaviivaa. Kun ajat kohti etelää A8-tietä pitkin, pääset jo puolessa tunnissa kauniiseen Antibesin kaupunkiin. Siellä näet kapeita pikkukujia, viehättäviä mukulakivikatuja ja muinaisia rauniota sekä linnoja. Eipä ihme, että iso joukko taiteilijoita ja kirjailijoita, mm. Graham Greene ja Picasso ovat löytäneet sieltä inspiraationsa. Ehkäpä sinäkin löydät oman inspiraatiosi Antibesin vanhasta kaupungista?

Matkatessasi etelämpään saavut kuuluisaan Cannesin kaupunkiin. Cannes tunnetaan parhaiten vuotuisista elokuvafestivaaleistaan. Sitä myöten glamour ja tyylikkäät ihmiset ovat osa katukuvaa. Vaikka täällä on helppo törmätä julkisuuden henkilöihin, on Cannes paljon muutakin kuin kuuluisuuksia: sen satama-alue, rannat ja vanha kaupunki ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Cannesista on vajaan tunnin ajomatka seuraavaan rannikkokaupunkiin, vähemmän tunnettuun Fréjusin kaupunkiin. Se ei ole kovin suuri, mutta siellä on muutamia hyvin vaikuttavia nähtävyyksiä, kuten roomalaiset rauniot ja mahtipontinen goottilainen katedraali kauniine maalauksineen.

Löydä Provence

Jos olet lomamatkalla Nizzassa, on ulottuvillasi paljon muutakin kuin ajelua Ranskan Rivieralla. Vuokra-autolla voit helposti tehdä tutkimusretkiä syvemmälle sisämaahan. Kesäaikaan Provencen alueen kauneimmat puolet ovat matkailijoiden iloksi tutustuttavissa. Aix-en-Provencen alueella, joka sijaitsee noin 170 kilometrin Nizzasta, voi kokea aivan toisenlaisen kaupungin tunnelman. Täällä näkee palatsimaisia 1700- ja 1800-lukujen huviloita ja upeita katuja koristavat suuret kiviset leijonapatsaat.

Aix-en-Provencesta ei ole pitkä ajomatka lukuisiin viehättäviin Provencen kyliin, joissa voit todella kokea, millaista on aito ranskalaisuus. Provence on täynnä pikkuisia kyliä. Vuokra-autolla sinulla mitä parhaat mahdollisuudet näihin alueisiin tutustumiseen vapaasti, aivan kuin itse tahdot. Gordesin kylää pidetään yhtenä koko Ranskan kauneimmista paikoista. Tämä vuoristokylä on henkeäsalpaavan upea. Vuorenrinnettä ylös ajettaessa saavutaan viehättävälle kivestä tehdylle talolle. Näkymät vuoren huipulta ovat lyömättömän upeat.

Turvallisuus ja Ranskan liikennesäännöt

Ranskassa pätevät tavalliset yleiseurooppalaiset liikennesäännöt: ajetaan oikealla puolen tietä ja käytetään turvavöitä. Kannattaa huomioida, että nopeusrajoituksia alennetaan sateen tullen. Jos on sumuinen sää, alennetaan nopeusrajoituksia 50 km/tunnissa. Matkapuhelimeen pitäminen kädessä on ajaessa lainvastaista. Lisäksi puhelinten käyttö on myös ehdottoman kiellettyä huoltoasemilla.